Är ett sms-lån din räddare i nöden?

Oavsett hur stressad du är med att få tillgång till extra pengar, så bör du göra dig den stora tjänsten att lägga lite extra tid på att först kontrollera vilka val du har. Även om du anser att det är så liten summa och att du kommer betala tillbaka inom några enstaka månader, så kan det medföra höga kostnader.

Föreställ dig att du inte tittar närmare på alla siffror innan du bestämmer dig för att ansöka om ett lån. När du får tillgång till pengarna inom några timmar blir du både lättad och glad. Dock kan det komma en stor överraskning när det är dags för dig att börja betala tillbaka på lånet. Kanske blev kostnaderna så höga att återbetalningstiden kommer bli förlängd med flera månader.

Om du vill ansöka om sms lån utan uc, så är det bästa utgångsläget för dig att använda dig av en kostnadsfri tjänst som hjälper dig att jämföra olika långivare och lån. På så vis kan du lättare få tag på ett lån med de bästa villkoren för dig.

Stor påverkan med kreditvärdigheten

Vare sig det gäller en privatperson eller ett företag, så måste det alltid göras en kreditupplysning innan man kan gå vidare till att skriva under ett låneavtal. Det är en säkerhetsåtgärd för båda parter. Mer säkerhet för att låntagaren ska kunna betala tillbaka utan att sätta sig själv i knipa och mer säkerhet för att långivaren ska få de utlånade pengarna tillbaka.

Om du har en bra stabil ekonomi, få lån och inga betalningsanmärkningar så bör du få ett så högt värde på din kreditvärdighet att du får en väldigt låg ränta. Däremot bör du ändå inte ge dig i kast med första bästa långivare, utan se till att du får riktigt bra villkor så du inte drar med dig onödigt höga avgifter.

Innebörden av “utan uc”

Det är ofta lättare att få ett lån utan uc beviljat, då andra kreditupplysningsföretag inte inkluderar lika mycket information som UC gör i sina upplysningar. Sen är det ju alltid upp till långivaren att bedöma kreditupplysningen om dig. Dessa upplysningar kommer inte heller synas hos UC, vilket gör det lättare för dig om du senare i livet vill ansöka om ett större lån.

Ju fler kreditupplysningar som har gjorts i ditt namn, desto mer kan det påverka din kreditvärdighet på ett negativt sätt. Detta beror på att det ser ut som att du ofta är i behov av att låna pengar och därmed har dålig kontroll på din ekonomi. Vilket i sin tur medför att färre långivare vågar låna ut pengar till dig.