Att investera i aktier är både roligt och spännande – och kan vara ett sätt att tjäna ganska mycket extra pengar om du vet vad du ger dig in på.

I den här artikeln lär du dig grunderna i vad aktier är, du lär dig handla med aktier och du får tips om bra källor till mer nybörjarinformation om aktier.

Nu sätter vi igång!

 • Lästid: ca 25 min


Aktiesparande är en bra sparform för dig som:

 • vill vara aktiv i ditt sparande och följa händelserna i marknaden
 • vill ha frihet och möjligheten att ta större risker än vad som fallet vanligtvis är i fondsparande, för att på så viss kunna ha chansen att göra riktigt stora vinster
 • vill bygga en portfölj som genererar avkastning i reda pengar, i form av årlig vinstutdelning från bolagen du är delägare i

Innehållsförteckning


Vad är en aktie?

En aktie är en ägarandel av ett företag.

Äger du aktier i ett företag innebär det kort och gott att du är delägare i företaget.

Om du är delägare i ett företag har du rätt till att ta del av företagets framgångar.

Det innebär rätt till eventuell aktieutdelning, det vill säga en del av vinsten.

Det innebär också att du har rätt att gå på bolagsstämmor och till och med vara med och påverka bolagets framtid.

I praktiken är det dock svårt att påverka ett bolag som privatsparare, då majoriteten av aktierna och därmed rösterna i ett bolag ofta ägs av ett fåtal storägare.Tjänar pengar på aktier

Hur tjänar man pengar på aktier?

Det finns stora möjligheter att tjäna pengar på aktier. Det går till och med att bli riktigt rik om du är långsiktig, påläst och har bra timing i dina investeringar.

I grund och botten är det två sätt dina investeringar ger dig avkastning:

 • Du tar del av företagets vinst, i form av utdelning eller extrautdelning
 • Du säljer dina aktier till ett högre pris än vad du inskaffade dem för

I det här avsnittet lär du dig mer om utdelning och försäljning.


Aktieutdelning och extrautdelning

Många företag, framförallt de som funnits ett antal år, delar ut en del av företagets vinst till sina ägare – det vill säga dig och andra aktieägare som som deläger bolaget.

I Sverige är det vanligast att aktieutdelning betalas ut en eller två gånger per år. En gång på vårkanten och eventuellt ytterligare en framåt hösten.

Hur stor summa du får ut beror dels på hur många aktier du har i företaget, dels på hur stor vinsten är som företaget betalar ut.

Klicka för att läsa ett räkneexempel
Du har köpt 10 aktier i ett bolag för 100 kr styck. Bolaget har beslutat att vinstutdelningen för året ska vara 2 kr, dvs. 2% av det pris du gav.

Eftersom du äger 10 aktier blir din utdelning för året 20 kronor, dvs. 2 kr per aktie x 10 aktier.

I vissa fall har bolag ett överskott i sin kassa – kanske efter att ha sålt delar av verksamheten och på så vis fått en stor summa pengar – och väljer att göra en extrautdelning. Det innebär att man betalar ut ytterligare en summa utöver den årliga vinstutdelningen.

Genom att äga många aktier i företag som betalar ut årliga vinstandelar kan du som privatsparare få ett välkommet löpande tillskott i kassan.

De flesta investerare rekommenderar du tar din vinstutdelning och köper mer aktier.

På så vis kommer din utdelning nästa år sannolikt bli ännu högre i och med att du äger fler aktier i bolaget än föregående år. Det är denna princip som kallas för ”ränta på ränta”.


Lästips: Här kan du läsa mer om aktieutdelning


Sälja aktier som ökar i värde

Det andra sättet du kan tjäna pengar på är helt enkelt att du köper aktier som stiger i värde och säljer dem när de är värda mer än de var när du köpte dem.

Anledningen till att priset på en aktie ökar är att bolaget antingen går väldigt bra just nu eller förväntas gå bra i framtiden. När förväntningarna på bolaget ökar, ökar även viljan att betala in sig för att äga delar av aktien.

Det är då du som redan äger aktier har möjlighet att sälja dem för ett högre pris än du köpte in dig för.

För att vara framgångsrik behöver du ha bra kunskap om de bolag och marknader du handlar i.

Mogna bolag med många år på nacken och en fungerande verksamhet tenderar att röra sig mindre i pris än unga bolag där förhoppningarna är större. Riskerna att investera i yngre bolag är naturligtvis också större och fallet ner kan gå lika snabbt som vägen upp.

Priset på en aktie stiger och sjunker vanligtvis vid rapporttillfällen eller när nyheter om verksamheten presenteras.

Var därför noga med att följa och läsa nyheter och rapporter från bolagen du äger aktier i.


Hur köper man aktier?

Idag är det väldigt enkelt att börja investera i aktier. Det enda du behöver göra är att:

 1. Logga in via din nätbank och leta dig fram till var du öppnar aktiekonton
 2. Välj om du vill öppna ett ISK, KF eller en Aktiedepå (mer om detta nedan)
 3. Identifiera aktier du vill investera

Nu kan du köpa och sälja aktier i realtid via din dator eller mobil.

Nätmäklarna Avanza och Nordnet

Ett alternativ till att investera via din vanliga bank att öppna ett konto hos Avanza eller Nordnet.

Storbankernas har specialiserat sig på att hantera den del av din ekonomi som innefattar lån, räkningar och betalningar.

Avanza och Nordnet har istället fullt ut fokuserat på privatsparande och är därför ett betydligt smidigare och billigare alternativ för dig som aktieinvesterare.

Att öppna ett konto hos Avanza eller Nordnet är gratis, deras mobilappar är föredömligt enkla att använda och deras priser för köp- och sälj är ofta betydligt lägre än storbankernas.

Välj ISK eller kapitalförsäkring

När du öppnar ett aktiekonto hos din bank kommer du få frågan om du vill sköta dina investeringar via ett av tre alternativ:

 1. Investeringssparkonto (ISK)
 2. Kapitalförsäkring (KF)
 3. Aktiedepå

Dessa olika former av sparkonto ger lite olika förutsättningar för dig som sparar.

Utan att gå allt för djup in i vad var och en innebär kan man sammanfatta det med:

Välj ISK för dina svenska aktier

Ska du investera i svenska aktier är ISK det enklaste och vanligtvis billigaste alternativet.

Med ett ISK betalar du en schablonkostnad för ditt innehav istället för att skatta på all vinst. Kostnaden räknas ut av Skatteverket i din deklaration, vilket gör det väldigt enkelt för dig som privatsparare.

Välj KF för dina utländska aktier

Planerar du att bara investera i utländska aktier är en KF valet du bör göra.

Skattemässigt beskattas du på ungefär samma vis som i en ISK, med den stora skillnaden att utländsk skatt automatiskt kvittas mot schablonbeskattningen.

Du bör veta att du inte själv står på pappret om du äger dina aktier via en KF, vilket innebär att du inte har någon rösträtt vid stämmor för de bolag du innehåll.

Välj aldrig Aktiedepå

En aktiedepå är sällan värd att äga för en privatsparare då all vinst och utdelning beskattas med 30%.

Naturligtvis finns ett existensberättigande även för aktiedepåer, men fördelarna som det innebär kan sällan utnyttjas av småsparare.

Du kan öppna flera olika konton

Det är hos alla banker möjligt att öppna fler än ett konto. Kanske vill du köpa både svenska och utländska aktier.

Då kan du öppna ett ISK där du lägger dina svenska aktier och ett KF där du lägger dina utländska.


Vad kostar det att investera i aktier?

Utöver kostnaden för att köpa själva aktien tillkommer framförallt två typer av kostnader:

 • Courtage
 • Beskattning

Courtage

Courtage är den kostnad mäklaren tar för att genomföra din affär. Courtage betalas nämligen vanligtvis vid både köp och försäljning.

Hur mycket courtaget ligger på avgörs vanligtvis hur stor summan pengar som är i omsättning är och hur stort sparande du har. Vanligt är du betalar en procentuell andel på affären.

Hos Avanza och Nordnet betalar du mellan 0,069% – 0,25% per order. Ju större ditt sparande och ju mer affärer du gör desto billigare blir det.

Både Avanza och Nordnet har ingångskonton för dig som precis börjat investera. Där ligger courtaget på 0%, dvs. alla dina affärer är gratis till dess att ditt sparande överstiger en viss nivå.

Beskattning

För dig som privatsparare som sparar i ISK eller KF schablonbeskattas du utefter storleken på ditt innehav och du slipper betala vinstskatt på eventuell vinst.

2018 ligger schablonbeskattningen på 0,447% av ditt innehav. Skatten betalas en gång per år och kommer förtryckt i din inkomstdeklaration.


Vilka aktier ska man köpa?

Det här är den stora knäckfrågan inom aktiesparande. Om det fanns ett entydigt svar på den skulle alla sparare vara aktiemiljardärer.

Men riktigt så enkelt är det tyvärr inte.

För att spara framgångsrikt i aktier krävs det att du är påläst och intresserad. Vilken investeringsstrategi och vilka bolag du väljer att investera i är sedan upp till dig.

Här följer fem grundråd för dig som ska börja investera i aktier:

1. Behandla aktier som en investering, inte ett lotteri

Att bli framgångsrik på aktier handlar inte om att ha tur. Det handlar om att vara påläst och långsiktig.

Börja därför inte investera i aktier innan du har förstått vad du ger dig in på.

Är du nybörjare ska du aldrig köpa för några större summor. Ett vanligt nybörjarmisstag är att lägga en stor summa i ett bolag där aktien stigit i raketfart. Sedan tappar det lika snabbt igen.

Många vänder då i dörren och investerar aldrig mer i aktier. Om du kan undvika denna fälla har du kommit långt i din väg att bli framgångsrik aktiesparare.

För att undvika detta bör du som nybörjare titta främst på bolag noterade på de stora börslistorna. För Svenska bolag är det OMX Stockholm – eller Stockholmsbörsen –  som gäller, med indelningarna Large, Mid och Small Cap.

Det finns fler listor att botanisera bland och möjligheter till bra kursutveckling hittar du ofta i de mindre listorna. Men innan du är insatt och påläst är de större listorna vanligtvis säkrare kort.

2. Skapa förståelse för hur du själv kan analysera aktier

För att veta vilka aktier du ska köpa behöver du skapa dig en förståelse för vilka bolag som har potential att växa och vilka du bör hålla dig undan.

Banker och analytiker gör bolagsanalyser löpande som du kan ta del av. Men det är naturligtvis alltid bra att själv kunna göra delar av analysarbetet.

I grova drag finns det två sätt att analysera en aktie eller ett bolags värde. De kallas för fundamental analys och teknisk analys.

I den fundamentala analysen studerar man på bolagens nyckeltal och försöker göra en bedömning av bolagets  framtidsutsikter.

I den tekniska analysen tittar man istället på trender för aktiepriser. Grundtanken är att marknaden följer mönster som går att förutspå genom att analysera historiska rörelser. Med hjälp av teknisk analys vill man förutspå trendbrott för att kunna köpa in sig i strax innan priset börjar stiga.

Båda metoderna har sina för- och nackdelar professionella analytiker använder vanligtvis en mix av de båda.


Lästips: Teknisk analys för nybörjare


3. Förstå skillnaden på ”pris” och ”värde”

Har du någon gång tittat på en produkt – en telefon, en dator eller en bil – och tyckt att priset inte passat din plånbok? Har du då tänkt att tänkt att produkten är ”för dyr”?

Då har du gjort misstaget att använda ”dyr” i bemärkelsen ”mycket pengar”.

Dyr betyder nämligen inte ”mycket pengar”. Dyr betyder ”överprisad i förhållande till värdet du får”.

Med andra ord är en ny telefon bara dyr om det finns en liknande produkt till ett lägre pris.

Detsamma gäller aktier.

Det finns aktier som bara kostar någon enstaka krona per aktie – och det finns aktier som kostar flera tusen kronor per aktie. Att då köpa den som kostar mindre i tron att det är billigare är ett fundamentalt misstag som man lätt kan göra som nybörjare.

Priset per aktie är en kombination av hur många aktier som är utgivna och hur marknaden värderar bolaget.

Stirra dig därför inte blind på priset per aktie när du väljer vilket bolag du investerar i. Försök istället skapa dig en uppfattning värdet på aktien. För det kan mycket väl vara så att en aktie som bara kostar några kronor är dyrare än en aktie som kostar femhundra kronor, sett till vilket värde aktien har i form av potentiell framtida utveckling.

4. Börja med 10 – 15 fundamentalt starka bolag från de stora listorna

För att sprida risken i din aktieportfölj behöver du äga fler än ett bolag och bolag från fler än en bransch.

Ett riktmärke på hur många bolag du bör äga som ofta återkommer i investeringshandböcker är 10 – 15.

För nybörjare kan det som sagt vara ett gott råd att börja med att investera i bolag listade på Stockholmsbörsens stora listor: Small, Mid och Large cap.


Lästips: Så fungerar börsen


Låter du sedan varje innehav vara ungefär lika stora har du tagit ett stort steg till att sänka risken i din portfölj.

Ett enkelt sätt att minska risken sin portfölj redan från början är att investera i ett eller ett par investmentbolag. Det är bra nybörjaraktier som är värda att behålla länge.


Lästips: Lär dig mer om investmentbolag


5. Låt det ta tid och sluta aldrig att lära dig mer

Läs på, fortsätt lära och förstå vilka möjligheter som finns.

Förhoppningsvis ska du spara hela livet och du har all tid i världen att lära dig mer och på så vis bli mer framgångsrik.

Att du läser den här artikeln är en bra början, men mängden nyttig information både på nätet och i bokform är enorm.

Gå till biblioteket, lyssna på podcats eller bli medlem i en aktieklubb för att förkovra dig.

Lyssna på de som faktiskt är proffs och vet vad de pratar om.

Undvik forumtrådar eller Facebook-grupper där det tipsas om diverse ”aktieraketer” som riskerar att kraschlanda.


Vilken strategi för aktier ska man välja?

I många handböcker för privatsparande påpekas att det viktigaste för att bli framgångsrik sparare är att välja en strategi – ett regelverk – och hålla fast vid den.

Genom att ha en förutbestämd strategi som du inte avviker från undviker du psykologiska fallgropar.

Ditt eget psyke är ofta din största fiende och du lurar dig själv genom att köpa “för att alla andra gör det” eller sälja ut dig för att du blir nervös när marknaden gungar.

Det finns många strategier och goda råd att ta rygg på om du inte vill uppfinna en helt egen strategi. Att mixa olika strategier är också en väg att gå.

Det är helt upp till dig att välja hur du vill investera dina pengar.

Här följer förklaringar av ett antal grundstrategier som är populära och länkar till merläsning kring varje strategi.

Strategi med fokus på utdelning – utdelningsstrategi

(långsiktig strategi, lägre risk)

En strategi för dig som har tålamod, är riskmedveten och tänker spara långsiktigt är att köpa aktier med fokus på utdelning. Det innebär att du primärt köper aktier i stabila bolag som historiskt sett delat ut en andel av vinsten till sina ägare.

Tanken är att du ska ha en så pass stor utdelningsportfölj att vinstutdelningen blir ett ordentligt tillskott i kassan. Utdelningen återinvesterar du sedan i bolagen för att på så vis kunna få en ännu större utdelning kommande år.

Att bygga en portfölj som kan ge hög avkastning i form av utdelning tar tid för en småsparare, men på 10 – 20 års sikt kan det vara väl mödan värt.

Risken med denna strategi är också tämligen låg, då bolag som kommit så långt i sin resa att de delar ut en del av sin vinst tenderar att vara stabila investeringar.

I Sverige betalas vanligtvis vinsten ut en eller två gånger per år, en gång på våren och en på hösten.

Några typer av bolag som ofta betalar ut höga vinstandelar är banker, byggföretag och telecombolag. I sådana bolag kan direktavkastningen ligga uppemot 4-6%.

Klicka för att läsa ett exempel
Du har lyckats spara ihop 100 000 kronor och investerat i ett antal stabila bolag. Den genomsnittliga direktavkastningen på din investering är 5%. Det innebär att när vinstutdelningarna betalas ut kommer du få ut 5 000 kronor.

Mer eller mindre alla investerarcoacher som förespråkar utdelningsstrategi säger att all utdelning ska återinvesteras. Det är genom återinvestering du snabbar på uppbyggnaden av din portfölj.

Klicka för att läsa ett exempel
Varje månad köper du aktier för 3 000 kronor. Efter ett år har du köpt aktier för 36 000 kronor. Direktavkastningen på dina investeringar är 5%. Det första året är din utdelning 1 800 kronor.

Du återinvesterar din utdelning och har på så vis har du nu köpt aktier för 37 800 kronor.

Du fortsätter att månadsspara 3 000 kronor och efter två år har du köpt aktier för 73 800 (36 000 + 1 800 + 36 000). Din direktavkastning är fortfarande 5%. Det innebär att du det här året får 3 690 kronor i utdelning, dvs. mer än en hel månads sparande extra sparande.

Notera att exemplet är en förenkling där värdeförändring eller direktavkastningen på aktierna inte tagits med i beräkningen, men grundprincipen är denna.

Strategi som bygger på att hitta undervärderade bolag – värdestrategin

(medellång till långsiktig strategi, medelhög risk)

Värdesstrategin passar dig som gillar att göra ordentliga förundersökningar och tycker om att sätta dig in i hur marknader rör sig.

Grunden i denna strategi är att du lär dig prissätta bolag bättre än övriga investerare på börsen, vilket leder till att du köper aktier som är “billigare” än vad de faktiskt borde vara sett till antaganden om framtida tillväxt och utdelningar.

Sedan behåller du aktierna under en längre tid, i förhoppning om att marknaden ska vakna och inse värdet på aktien vilket leder till kursruppgång och eventuellt säljläge för dig.

Detta är en strategi som investeringsgurun Warren Buffet framgångsrikt förfinat. Hans tonsättande uttalande “pris är vad du betalar, värde är vad du får” har citerats många gånger om och är på sätt och vis hela kärnan i värdestrategin.

Klicka för att läsa ett exempel
Du har identifierat ett bolag där en aktie i dagsläget kostar 100 kr. Enligt dina beräkningar borde aktien snarare handlas för omkring 130 kr, baserat på bolagets tillväxttakt och framtida utdelningar.

Du ser därför till att köpa in dig i detta bolag och har sen helt enkelt is i magen till dess att marknaden vaknar och priset per aktie bättre matchar det faktiska värdet i bolaget.

 • Lästips: Jan Öberg har i sin bok “Slå börsproffsen” förklarat värdestrategin på ett enkelt och tydligt sätt. Han kallar sin metod för Reametoden.

Strategi som bygger på tillväxtmarknader – tillväxtstrategi

(kort till meddellång strategi, högre risk)

En mer aggressiv strategi som kan generera riktigt stora vinster på kort sikt är den så kallade tillväxtstrategin. Den passar dig som gillar att spekulera och har örat mot marken för att upptäcka nya trender.

Tillväxtstrategin bygger på att du investerar i bolag som växer kraftigt. Antingen genom att marknaden bolaget verkar i är på uppgång eller att  värdet på bolaget i sig ökar snabbt.

Tillväxtstrategin har en högre risk än ovan nämnda strategier. Den bygger på antaganden om bolag som verkar i en obeprövad marknad, är unga eller helt enkelt nya på börsen. Däremot är den potentiella utväxlingen betydligt större än i mogna bolag som har en mer stabil prissättning.

Att ha tillväxtstrategi som enda sätt att investera på är riskfyllt.

Risken att du förlorar mer på de bolag som aldrig lyckas än du vinner på de som lyckas är stor. Därför rekommenderar många att du använder tillväxtstrategin som en extra krydda när du redan har en lönsam sparstrategi på plats.

Klicka för att läsa ett exempel
Du har hittat ett bolag som precis börsnoterats. Bolaget har tagit fram en lösning för ögonigenkänning som är mer pålitlig än fingeravtryck. Bolaget har inga kunder just nu, men du är övertygad om att deras lösning kommer bli väldigt användbar i framtiden. Dessutom vet du att bolaget har flera offerter ute hos ett antal stora säkerhetsbolag och ett par mobiltillverkare.

Du köper in dig i förhoppning om att bolaget ska leverera lösningen inom kort och bli ett lönsamt bolag. Följden av detta är att priset per aktie ökar och du kan sälja med god marginal.

Var kan jag lära mig mer om aktier?

Det roliga med aktiehandel är att man aldrig blir fullärd. Och ju mer man lär sig desto roligare är det att lära sig ännu mer.

Här har hittar du en rad länkar, böcker och andra tips som passar bra när man vill lära sig handla med aktier.

Böcker

Att läsa böcker om aktier är ett enkelt sätt att ta del av tips från proffsen.

Om läsning inte passar dig finns dessutom många inlästa som ljudböcker, att lyssna på via exempelvis Storytel.

Kom ihåg att du inte behöver köpa böcker, du hittar många böcker för nybörjare på biblioteket (och pengarna du sparar på att låna istället för att köpa använder du naturligtvis till att investera).

Här följer ett antal tips på böcker som passar för nybörjare.

Du kan läsa mer recensioner och sammanfattningar om aktieböcker här.

Podcasts

Det finns mängder av bra podcasts om aktier och sparande – att lyssna på helt gratis.

Öppna din podcast-app i telefonen och sök efter någon av följande poddar.

 • Avanzapodden – perfekt för nybörjare (veckovis)
 • Investerarens podcast (veckovis)
 • Nordnets #sparpodden (veckovis)
 • DI Analyspodden (veckovis)
 • EFN Börslunch (dagligen)

Hemsidor och bloggar

Det finns mängder med bra bloggar och infosajter om aktier där ute.

Här följer ett utsnitt av sajter som har bra information för nybörjaren.

 • Avanzas blogg – En bred och bra blogg att läsa för inspiration och spartips. Uppdateras ofta.
 • Nordnetbloggen – Nordnets egna blogg för småsparare.
 • Omni Ekonomi – En tjänst som sammanställer nyheter om aktier. Finns som app och är ett utmärkt sätt att hålla sig uppdaterad via.

Föreläsningar och utbildningar

Att gå en endagskurs eller gå på föreläsningar är både roligt och givande. Dels lär du dig förhoppningsvis nytt, men minst lika viktigt är att hitta likasinnade som också vill lära sig mer.

Här hittar du ett antal företag som erbjuder utbildning inom aktiesparande.

Medlemsskap

Vill du ha löpande information i form av tidningar, nyhetsbrev och träffar kan ett medlemskap i en aktieklubb vara intressant.

Aktiespararna och Unga Aktiesparare är två organisationer som erbjuder detta.


Vanliga frågor och svar om aktier

Det finns många frågor kring aktier som har relativt enkla svar. Här nedan hittar du kortare svar på några av de absolut vanligaste frågorna kring aktier.

Klicka på de frågor du vill ha svar på så fälls svaret ut.

Hur väljer jag aktier?

Det enklaste är att gå till din nätmäklare och botanisera bland listorna. Du kommer säkerligen hitta en hel del bolag du känner igen.

Det kanske roligaste att hitta nya aktier att analysera är att se dig runt i din närmsta omgivning och notera vilka produkter finns omkring dig. Många av de produkter vi använder oss i vår vardag produceras nämligen av börsnoterade bolag.

Varför går priset på aktier upp och ner?

Varför priset på en aktie går upp och ner har att göra med tillgång och efterfrågan. När det är fler som vill köpa aktien än som vill sälja den går priset i regel upp. Är däremot säljsidan större än köpsidan tvingas priserna ner.

Varför någon vill sälja eller köpa en aktie har dels att göra med vilka förhoppningar som finns på bolaget, dels rent psykologiska anledningar där människor tenderar att sälja eller köpa ”för att alla andra gör det”.

Är förhoppningarna höga till följd av att bolaget visar positiva siffror eller nyheter vill fler människor vara delägare av företaget. När fler människor hoppar på tåget ger det en signal till andra som inte vill riskera att missa en möjlighet.

Av motsatta anledningar sjunker priset på en aktie.

När ska man sälja eller köpa aktier?

Naturligtvis finns inget entydigt svar på den frågan. Grundprincipen är behåll aktier som går bra, gör dig av med aktier som går dåligt.

Men även aktier som går bra kan ju vända nedåt, likaså kan aktier som tappat mycket börja stiga igen.

Ett vanligt sätt att bedöma när dessa vändningar sker – och det således är dags att köpa eller sälja – är genom att studera aktieprisets glidande medelvärde. Läs om glidande medelvärden i den här artikeln om teknisk analys.

Hur deklarerar man för aktier?

Om du är nybörjare och precis ska komma igång är rådet att du öppnar ett investeringssparkonto eller en kapitalförsäkring.

Om du har dina aktier i någon av dessa kontoformer kommer alla uppgifter förtryckta i din deklaration och du behöver således inte göra något annat än att godkänna din deklaration.

Vem får blanka aktier?

Vem som helst får i princip blanka aktier. Men det krävs att du skriver under avtal hos din mäklare. Kom även ihåg att det inte är alla aktier som går att blanka

Lucas

Bor i Stockholm och arbetar med webb och kommunikation. Månadssparar just nu en del i ett sparkonto med ränta, aktiefonder och i en portfölj med utdelningsaktier.

Bland aktiefavoriterna finns Investor, THQ Nordic och SCA.

Latest posts by Lucas (see all)