Ska du köpa Samsung Galaxy S22 skal? Läs detta innan!

Tillbehör till sin Samsung Galaxy S22 kan ibland kännas som slöseri med pengar, men när det gäller skal bör det faktiskt ses som en investering. Skal till mobiltelefoner är viktiga, speciellt man vill skydda den från skador och repor. Istället för att spendera flera tusen kronor på en ny smartphone, skadar det inte att investera i ett bra Galaxy S22 skal. Men vad ska man tänka på om man vill spara pengar samtidigt?

Priset på skal och andra tillbehör till Samsung Galaxy S22 varierar. Vi brinner för sparande, så naturligtvis kommer vi fokusera på hur du ska hitta det mest prisvärda skalet till din Samsung Galaxy S22. Det lönar sig oftast inte att köpa varken det billigaste eller dyraste. De billigaste kommer behöva bytas ut efter några veckor och det dyraste är troligen inte bättre än de till ett lite lägre pris.

Smart att köpa direkt genom Samsung

Vi rekommenderar alltid att man köper både sin enhet och sina tillbehör hos producenten direkt. Många gånger tänker man att det är betydligt dyrare att köpa direkt genom Samsung än hos en återförsäljare, men faktum är att Samsung har väldigt bra priser på sina skal. En annan fördel med att köpa ett Samsung Galaxy S22 skal direkt genom Samsung är att man då även kan kontakta deras serviceinriktade kundservice för eventuella frågor.

Vi har undersökt vilka tillbehör Samsung erbjuder, och i skriven stund finns det ett flertal snygga och prisvärda sådana.

  • Det billigaste skalet är Clear Cover, ett tunt och tåligt fodral med stöttålighet som kostar 200 kronor.
  • Till 300 kronor kan man få ett smidigt och mjukt silikonskal som erbjuder ett bekvämt grepp, alternativt ett Frame Cover, som kommer med en ram och två baksidor.
  • För 350 kronor kan man uppgradera sig till ett Protective Standing Cover som med ett steglöst gångjärn gör att Samsung Galaxy S22-ägaren kan ställa mobilen i 45 eller 60 grader.
  • Silicone Cover with Strap, ett skal med en rem på baksidan som gör att Galaxy S22-ägaren kan hålla mobilen stabilt i handen, kostar 400 kronor. Till samma pris kan man få ett Smart Clear View Cover som har ett antimikrobiellt skydd och som man kan svara på samtal och pausa musiken utan att öppna skalet med. En av våra självklara favoriter!
  • För 500 kronor kan man få ett elegant läderskal med ett smidigt och slimmat fodral som skyddar hela telefonen.
  • Det dyraste och mest avancerade skalet är Smart LED View Cover som säljs till 650 kronor. Med detta skal kan man se både samtals- och meddelandenotiser direkt på skyddets LED-skärm.

För mer unika skal – köp genom en väletablerad återförsäljare

Även om vi rekommenderar att man köper skal och andra tillbehör direkt genom Samsung, förstår vi att många lägger väldigt mycket vikt på att ha ett snyggt och trendigt skal till sin telefon.

Överväger du att köpa ett skal genom en återförsäljare istället för Samsung, rekommenderar vi att du köper genom ett väletablerat företag som Kjell & Company, Elgiganten, MediaMarkt eller liknande. Detta då du även då är garanterad hög kvalitet och bra kundservice.

Detta inlägg uppdaterades senast februari 26, 2022.